top of page

Ons pand

Na een maandenlange verbouwing konden we in 2020 eindelijk in ons nieuwe pand terecht. De feestelijke heropening kon helaas niet doorgaan vanwege alle beperkingen rond het coronavirus. Intussen waren we wel gewoon open en was iedereen gewoon welkom.

In de kapel kun je bidden, mediteren of gewoon van de stilte genieten. Op dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag is er om 12.30 uur een oecumenische middagpauzeviering. We hebben ook een gezellige ontmoetingsruimte, waar je binnen kunt lopen voor een kopje koffie.

Marius van Duijn, voorzitter van het bestuur van het Stiltecentrum is dankbaar. "We hopen dat ieder gezegend mag zijn die in deze ruimte vrede zoekt, een luisterend oor of zomaar wat ontspanning onderweg. Psalm 65 zegt het heel mooi: 'De stilte zingt U toe'. We hopen dat deze ruimte een plaats is van een loflied van aanbidding."

Ook Anna Timmerman, algemeen directeur van PAX, is heel blij met de heropening van het Stiltecentrum. “Ik nodig iedereen uit om een keertje binnen te lopen. De zusters van de Eucharistie, die een klooster op deze plek hadden lang voordat er in Hoog Catharijne gewinkeld werd, zouden er nog steeds trots op zijn. Je kan hier, net als vroeger in de tijd van de zusters, in stilte samenkomen. Maar je kunt je ook laten inspireren door verhalen uit Utrecht. De ontmoetingsruimte is veel lichter en groener, het is echt mooi geworden.”

kapel april 2022
IMG_4756.HEIC
bottom of page