Ons pand

Na een maandenlange verbouwing konden we in 2020 eindelijk in ons nieuwe pand terecht.  We zijn er superblij mee. De feestelijke heropening, in het teken van 'Samen bloeien', stond gepland voor 25 januari 2021. Helaas hebben we dit feest voor onbepaalde tijd moeten uitstellen. Dit is verband met de ontwikkelingen rond het coronavirus. We hopen op jullie begrip hiervoor. Intussen zijn we wel open en ben je natuurlijk gewoon welkom. In de kapel kun je bidden, mediteren of gewoon van de stilte genieten. Op dinsdag, woensdag en donderdag is er om 12.45 uur een oecumenische middagpauzeviering. Organisatie Meet in Peace heeft ook een ontmoetingsruimte geopend waar je als vanouds binnen kunt lopen voor een kopje koffie. De organisatie noemt de plek een oase van rust in de storm van Hoog Catharijne.

Marius van Duijn, voorzitter van het bestuur van het Stiltecentrum is dankbaar. "We hopen dat ieder gezegend mag zijn die in deze ruimte vrede zoekt, een luisterend oor of zomaar wat ontspanning onderweg. Psalm 65 zegt het heel mooi: 'De stilte zingt U toe'. We hopen dat deze ruimte een plaats is van een loflied van aanbidding."

Ook Anna Timmerman, algemeen directeur van PAX, is heel blij met de heropening van het Stiltecentrum. “Ik nodig iedereen uit om een keertje binnen te lopen. De zusters van de Eucharistie, die een klooster op deze plek hadden lang voordat er in Hoog Catharijne gewinkeld werd, zouden er nog steeds trots op zijn. Je kan hier, net als vroeger in de tijd van de zusters, in stilte samenkomen. Maar je kunt je ook laten inspireren door verhalen uit Utrecht. De ontmoetingsruimte is veel lichter en groener, het is echt mooi geworden.”

Meet in Peace

Als Stiltecentrum maken we deel uit van Meet in Peace. Meet in Peace is veel meer dan een vergaderlocatie in het hart van het drukke winkelcentrum Hoog Catharijne. We zorgen voor verrassende ontmoetingen, zijn oprecht in elkaar geïnteresseerd en bieden rust en harmonie in de hectiek van alledag. www.meetinpeace.org

schoonmaak1-2020
ontvangstruimte1-2020